f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Χαριστέας: “Εζησα την οπαδική βία, ακόμα και σωματικά…”

Τη θέση και τις προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για την καταπολέμηση της ομαδικής βίας παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Αγγελος Χαριστέας, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με θέμα  την οπαδική βία.

Ο άλλοτε άσσος των Άγιαξ και Βέρντερ ορίστηκε πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Στο πλαίσιο της ομιλίας του, χθες, καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρώτη του συνεδρίαση μετά τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Είμαι σίγουρος πως μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βίας. Έζησα την οπαδική βία πάρα πολλές φορές. Ακόμα και σωματικά».

Δεν αρκεί μόνο η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου. Χρειάζονται προτάσεις, όπως η θεσμοθέτηση της νομικής επιτροπής ελέγχου παραβατικότητας για τον αθλητισμό, αλλά και καμπάνιες ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς για να υπενθυμίζουμε την αξία της καταπολέμησης της βίας».