f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρεί από τη Ρωσία η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs λέει ότι αποχωρεί από τη Ρωσία, καθιστώντας μια από τις πρώτες μεγάλες παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες που το πράττει μετά την εισβολή της χώρας στη γειτονική της Ουκρανία.

Η τράπεζα ανέφερε την Πέμπτη σε δήλωση που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι εργάζεται για την κατάργηση των εργασιών στη Ρωσία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», δήλωσε μια εκπρόσωπος της τράπεζας. «Εστιάζουμε στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».

Η κίνηση αυτή είναι το τελευταίο σημάδι της αυξανόμενης απομόνωσης της Ρωσίας την τρίτη εβδομάδα της εκστρατείας του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας. Οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Google και εταιρείες πληρωμών όπως η Visa και η Mastercard ήταν από τις πρώτες που αποχώρησαν από τη Ρωσία, ακολουθούμενες από μεγάλους ομίλους, όπως τα McDonald’s και Starbucks.

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ είχαν μέτριες δραστηριότητες στη Ρωσία. Η Citigroup είχε τη μεγαλύτερη έκθεση στο τέλος του 2021 στα 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις καταθέσεις. Η Goldman εκτιμήθηκε ότι είχε συνολική έκθεση 940 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 650 εκατομμυρίων δολαρίων σε πίστωση, ή λιγότερο από 10 μονάδες βάσης του συνολικού ενεργητικού της, σύμφωνα με αναλυτές της Bank of America.

Εν τω μεταξύ, τράπεζες όπως η JPMorgan Chase, η Bank of America και η Morgan Stanley δεν αποκαλύπτουν την έκθεσή τους στη Ρωσία στα αρχεία, υποδηλώνοντας περιορισμένες συναλλαγές με τη χώρα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Citigroup είχε αποκαλύψει σχέδια να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία πέρυσι ως μέρος μιας στρατηγικής αναμόρφωσης, πολύ πριν ξεκινήσει η σύγκρουση. Ωστόσο, ο πόλεμος την ανάγκασε να εκτελεί τις τραπεζικές εργασίες της για καταναλωτές εκεί σε «πιο περιορισμένη» βάση και φέρεται να αναγκάσει τη Citigroup να διακόψει τις δραστηριότητες εκεί.