f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Ο ουρανός έχει… πορτοκαλί – Το εντυπωσιακό φαινόμενο που εμφανίστηκε στην Ισπανία! (vid)

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ώρες στην Ισπανία, όπου ο ουρανός έχει πάρει πορτοκαλί χρώμα, θυμίζοντας εικόνες αποκάλυψης.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη σκόνη που αναδύθηκε από την Σαχάρα και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να πάρει σειρά.

Ο πολύχρωμος ουρανός συνδέεται με την καταιγίδα Celia, η οποία έχει φέρει συννεφιά και έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ ισχυροί άνεμοι έχουν παρασύρει την σκόνη από την έρημο.

Μπορεί οι καιρικές αυτές συνθήκες να έχουν δημιουργήσει τοπίο για εξαιρετικές φωτογραφίες, ωστόσο πολλές περιοχές έχουν ταλαιπωρηθεί από την σκόνη που έχει δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα και έχει καλύψει σπίτια και αυτοκίνητα.

Πορτοκαλί ουρανός

«Σε πολλά μέρη της Ισπανίας η ποιότητα του αέρα είναι πολύ κακή και το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως είναι το επόμενο. Αν ξυπνήσετε το πρωί της Τετάρτης και το αυτοκίνητό σας είναι πορτοκαλί από τη σκόνη, θα ξέρετε από που προέρχεται», είπε η μετεωρολόγος του BBC.

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ισπανίας είναι από «Μη Υγιής» έως και «Επικίνδυνος». Η ερευνητική μονάδα του Εργαστηρίου Κλιματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αλικάντε συνεχίζει να ενημερώνει τους ανθρώπους για την κατάσταση στην Ισπανία, ενώ δίνει επίσης τις ακόλουθες προτάσεις σε όσους ζουν σε περιοχές που πλήττονται από τη σκόνη.

«Επιμένουμε και πάλι ότι λόγω αυτών των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων είναι πολύ σκόπιμο να φοράτε τη μάσκα στο δρόμο, ειδικά άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις. Επίσης, δεν συνιστούμε μακροχρόνιες υπαίθριες δραστηριότητες», αναφέρει στο Facebook.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα. Μπορεί να τους προκαλέσει δύσπνοια, βήχα και μια απειλητική για τη ζωή τους κρίση άσθματος.