f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Όσκαρ 2022: Περίεργα ρεκόρ που κινδυνεύουν να σπάσουν

Μια εβδομάδα πριν την μεγάλη βραδιά τα φαβορί άρχισαν να ξεπροβάλουν. Ποια ιδιότυπα ρεκόρ κινδυνεύουν να σπάσουν στα Όσκαρ 2022;

Σε πολλές κατηγορίες, όπως συμβαίνει πάντα, υπάρχουν ακλόνητα φαβορί όμως σε άλλες η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Ποιοι πάνε για ιστορικό θρίαμβο τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου;

 

Πριν από όλα, το πιο σπουδαίο ρεκόρ της βραδιάς στα Όσκαρ 2022 πρόκειται να ανήκει στην ταινία CODA, εφόσον βέβαια πάρει το χρυσό αγαλματίδιο. Θυμίζουμε ότι είναι ένα από τα δύο φαβορί για επικράτηση, μαζί με την ταινία The Power of the Dog. Αν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη ταινία streaming πλατφόρμας που κερδίζει Όσκαρ. Ταυτόχρονα με μόλις τρεις συνολικά υποψηφιότητες θα γίνει η ταινία με τα λιγότερα Όσκαρ που παίρνει το χρυσό αγαλματίδιο.

 

 

H κούρσα για τον Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου θα εξελιχτεί σε πολύ σκληρή μάχη. Όποιος όμως και από τα δύο φαβορί πάρει το βραβείο θα γράψει ιστορία. Ο μεν Troy Kotsur θα γίνει ο δεύτερος κωφός ηθοποιός που παίρνει Όσκαρ μετά την Marlee Matlin ενώ ο δε Kodi Smit-McPhee θα γίνει ο δεύτερος νεότερος ηθοποιός που κερδίζει σε αυτή την κατηγορία.

 

Γυναικείο Χατ Τρικ
Τέλος, η Jane Champion πάει για ένα μνημειώδες χατ τρικ, αφού θα γίνει η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που κατακτά βραβείο για καλύτερη σκηνοθεσία, σενάριο αλλά και ταινία (ως παραγωγός). Μια τέτοια, πρόσφατη μάλιστα, περίπτωση ήταν ο Bong Joon-ho και η ιστορική επιτυχία του στα ‘Παράσιτα’!