f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Το «κίνημα της πετσέτας» έφτασε και στη Χαλκιδική (vid)

Φουντώνει» το αποκαλούμενο «κίνημα της πετσέτας», με τους πολίτες να αντιδρούν σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της χώρας για τις καταλήψεις παραλιών από επιχειρηματίες και την «κυριαρχία» της ξαπλώστρας. Η αρχή έγινε από την Πάρο και προκάλεσε κυβερνητική παρέμβαση, ενώ πλέον και πολίτες στη Χαλκιδική έχουν δημιουργήσει μια ομάδα στο Facebook με τον τίτλο «Κίνημα πολιτών Χαλκιδικής για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες», η οποία έχει ήδη περισσότερα από 2.000 μέλη.

«Στο ίδιο μήκος κύματος με τους αγώνες των πολιτών σε Πάρο και Νάξο ήρθε η στιγμή να διεκδικήσουμε πίσω τις παραλίες της Χαλκιδικής που ανήκουν ισότιμα προς όλους και όλες μας και να βρεθούμε απέναντι στην παράνομη κατάληψη τους από επιχειρηματίες που όχι μόνο καταστρέφουν το φυσικό τοπίο αλλά αποκλείουν και ένα μεγάλο μέρος των πολιτών από την πρόσβαση σε αυτές!», αναφέρει η ομάδα στη σελίδα της.

Στη Χαλκιδική, ειδικά στην πρώτη χερσόνησο, την Κασσάνδρα, σε πολλές παραλίες όπου έχουν αναπτυχθεί τα beach bar ο ελεύθερος χώρος που απομένει για τους επισκέπτες να καθίσουν στις πετσέτες τους με τις ομπρέλες τους είναι μικρός, αν όχι ανύπαρκτος. Η πολιτική των περισσότερων beach bar που απλώνουν τις ξαπλώστρες από το κύμα και για… όσο πάει έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, και όσον αφορά την κατάληψη της παραλίας αλλά και για την τιμολογιακή πολιτική που ασκούν κάποια εξ αυτών, χρεώνοντας ποσά ελάχιστης κατανάλωσης. Αυτά κυμαίνονται από 60 έως και 30 ευρώ ανάλογα με τη θέση της ξαπλώστρας, αν είναι δηλαδή πρώτη στο κύμα ή τελευταία.

Στην Καβάλα, που επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Γαβαλάς, υπάρχουν πολλά παράπονα παραθεριστών και κατοίκων, πρόσφατα η δημοτική αρχή Παγγαίου απομάκρυνε παράνομα τοποθετημένες ομπρέλες και άλλες πρόχειρες κατασκευές από την παραλία της Νέας Περάμου.