f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Τουρκικό γεωτρύπανο βγαίνει σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ρόδου

Στα όρια της Κυπριακής ΑΟΖ κινείται το 4ο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που έβγαλε η Άγκυρα στη Μεσόγειο για έρευνες και γεωτρήσεις, λίγες ώρες μετά τις φιλοδυτικές δηλώσεις Ερντογάν πως είναι έτοιμος να συζητήσει τα προβλήματα με τους γείτονές του.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, δεσμεύει την περιοχή για έρευνες για ένα διάστημα έξι μηνών, από τις 10 Αυγούστου 2023 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2024. Αυτό, δε, αξίζει να επισημανθεί, συμβαίνει σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν «βγει από τον πάγο», οι διπλωματικές επαφές έχουν πυκνώσει και οι δύο πλευρές δείχνουν διαρκή διάθεση ειρηνικής διευθέτησης των μεταξύ τους ζητημάτων.

«Ένα χρόνο μετά την ένταξή του στον εξερευνητικό στόλο της Τουρκίας, το γεωτρητικό πλοίο Abdülhamid Han είναι έτοιμο για τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο. Λέμε ‘βίρα τις άγκυρες’ και ‘πρώτα ο Θεός’» είπε χαρακτηριστικά ο Μπαϊρακτάρ, αναρτώντας, μάλιστα, και σχετικό βίντεο.