f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Δ. Κέττας: «Αποφάσισα την κάθοδο μου στις δημοτικές εκλογές γιατί γνώρισα τον Σπύρο Πέγκα και με κέρδισε»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη αλλά και για την απόφαση του να κατέβει υποψήφιος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους»  του Σπύρου Πέγκα αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Googlareis.gr ο Δημήτρης Κέττας.

Ο Δημήτρης Κέττας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε στο Α.Π.Θ οικονομικές επιστήμες και ακολούθησε τον κλάδο του καθώς εργάστηκε για 5 χρόνια στον τραπεζικό τομέα, εκπληρώνοντας ένα παιδικό όνειρο.Πλέον, είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής στον κλαδο του Ταξί

Όπως τόνισε πως η κάθοδος στις δημοτικές εκλογές ήρθε γιατί «γνώρισα τον Σπύρο Πέγκα και με κέρδισε όχι μόνο με το πρόγραμμα του αλλά ακόμα περισσότερο με το όραμα που έχει για την πόλη», ενώ υπογράμμισε πως το η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό είναι αυτά που ταλανίζουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

  1. Σε αυτές τις εκλογές είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» στο πλευρό του Σπύρου Πέγκα. Τι αντιπροσωπεύει για εσάς αυτή η παράταξη και τι ο επικεφαλής της;

 

Ο Σπύρος Πέγκας και η παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους» αντιπροσωπεύει ακριβώς το μότο που έχει η παράταξη το «Θεσσαλονίκη για Όλους».

Είναι ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πολλές συγκλήσεις και είναι ξεκάθαρο αυτό ακόμα και στον συνδυασμό τον οποίο κατεβάζει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει στον Δήμο, έχει παράξει έργο στο Δήμο και είναι διατεθειμένος να βάλει όλες τις δυνάμεις του έτσι ώστε να συνεχίσει την καλή δουλειά χωρίς αποκλεισμούς χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις αλλά με πολλή αγάπη για την πόλη και πολύ μεράκι για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

 

  1. Τι είναι εκείνο που σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;

 

Αποφάσισα την κάθοδο μου στις δημοτικές εκλογές γιατί γνώρισα τον Σπύρο Πέγκα και με κέρδισε όχι μόνο με το πρόγραμμα του αλλά ακόμα περισσότερο με το όραμα που έχει για την πόλη και θα ήθελα πάρα πολύ να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος.

 

 

  1. Τι είναι αυτό που θα βάζατε πρώτη προτεραιότητα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη για Όλους» και εσείς?

 

Θεωρώ ότι το πρώτο που θα έχει να αντιμετωπίσει οποιοσδήποτε και αν αναλάβει τον Δήμο μετά τις εκλογές, ελπίζουμε να είμαστε εμείς, είναι η καθαριότητα η οποία έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα τόσο στην αποκομιδή των σκουπιδιών και στον καθαρισμό των κάδων όσο και με τους εργαζόμενους παρά τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν καθημερινά δέχονται πόλεμο από την Δημοτική Αρχή. Η καθαριότητα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί αντανακλά τον πολιτισμό και την εικόνα της πόλης γενικότερα.

 

  1. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης?

 

Πέρα από το πρόβλημα της καθαριότητας που αναφέραμε πριν θεωρώ ότι τεράστιο πρόβλημα στην πόλη είναι το κυκλοφοριακό, το οποίο θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Fly Over στο περιφερειακό όπως επίσης και το θέμα με το πώς θα γίνει η Θεσσαλονίκη «πράσινη πόλη» και ποιο οικολογική. Είναι βασικά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν άμεσα.

 

 

  1. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης; Έχουν αναδειχθεί επαρκώς; Ή όχι;

 

Τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης θεωρώ ότι είναι η γεωγραφική της θέση, η ομορφιά της, η πανέμορφη παραλία της, η εξωστρέφεια που είχε ανέκαθεν αυτή η πόλη και φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο είναι εργατικό, υψηλού επιπέδου, εγκάρδιο, φιλόξενο και αγκαλιάζει τον καθένα που θα βρεθεί στην πόλη μας.

 

Θεωρώ ότι την τελευταία τετραετία όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη πόλη μας, έχουν μπει σε λήθαργο. Η διοίκηση Ζέρβα δυστυχώς περιχαράκωσε την Θεσσαλονίκη και δεν έχει αφήσει να αναδειχθεί κανένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει.

 

  1. Πώς θα μπορούσε ο Δημήτρης Κέττας να συνεισφέρει βάσει των γνώσεων του στο Δήμο Θεσσαλονίκης;

 

Ως Δημήτρης Κέττας είτε με την ιδιότητα του οικονομολόγου, είτε με την ιδιότητα του επιχειρηματία στον κλάδο εστίασης, είτε με την ιδιότητα ως επαγγελματίας οδηγός ταξί, το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στους συμπολίτες μου είναι ότι θα βάλω όλες τις δυνάμεις μου από όποιο μετερίζι με βρει η επόμενη μέρα των εκλογών ώστε να βάλω έστω και ένα μικρό λιθαράκι για την καλυτέρευση της πόλης.

 

  1. Ως επαγγελματίας οδηγός ταξί, τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες καθημερινά?

 

Γυρνώντας καθημερινά μέσα στην πόλη λόγω της τελευταίας μου ενασχόλησης στον κλάδο των ταξί, αυτό που αντιλαμβάνομαι/ εισπράττω  από τους πολίτες είναι γκρίνια, αγανάκτηση, ένα συνεχόμενο «ως εδώ, κάτι πρέπει να γίνει με αυτήν την πόλη». Είναι και ένας ακόμη λόγος που με ώθησε να ασχοληθώ ενεργά πλέον με τα κοινά γιατί πιστεύω ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην απαξίωση της πόλης και να αναδεχθούν επιτέλους οι πραγματικές της δυνατότητες.

 

 

  1. Η Θεσσαλονίκη ανακηρύχτηκε ως «ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2024», ποια είναι η γνώμη σας για αυτό?

 

Αρχικά να αναφέρω ότι η Θεσσαλονίκη έχει μακρά παράδοση στον αθλητισμό σε διάφορα αθλήματα, έχει μεγάλες ιστορικές ομάδες και πρέπει να είμαστε περήφανοι για τη αθλητική ιστορία της, αλλά, και εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αλλά, θεωρώ ότι υπάρχει ανεπάρκεια αθλητικών υποδομών στην πόλη μας. Έχουμε παραμελημένες εγκαταστάσεις, με χαρακτηριστική περίπτωση την κοιτίδα του κλασικού αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη, το Καυτανζόγλειο στάδιο και τον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο έχει τρομερές ελλείψεις ακόμα και σε θέματα προσβασιμότητας, που είναι πολύ σημαντικό.

 

Πέραν της ανεπάρκειας των αθλητικών υποδομών πρέπει να τονιστεί ότι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια έχει θρηνήσει 3 νέα παιδιά, αποτέλεσμα της αθλητικής βίας, οπότε πριν πανηγυρίσουμε για οποιοδήποτε τίτλο ως «ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2024» θα πρέπει δούμε αν η Θεσσαλονίκη ανέλαβε δράσεις για να μειωθεί και να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει να δούμε αν η Θεσσαλονίκη το έκρυβε κάτω από το χαλί ή το ανέδειξε ώστε να μην έχουμε πλέον τέτοια θέματα στην πόλη μας. Η περίπτωση παιδιών όπως του Άλκη αποτελεί σημείο αναφοράς και θα πρέπει να αναδεχθεί με οποιαδήποτε τρόπο ούτως ώστε να μην έχουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

 

Η πρόθεση μου είναι μάλιστα να προτείνω ένα μνημείο ενάντια στην αθλητική βία σε κεντρικό σημείο της πόλης με την συμμέτοχη και των 3 ομάδων της Θεσσαλονίκης τόσο στην κατασκευή του μνημείου όσο και στις διάφορες εκδηλώσεις που θα το πλαισιώσουν έτσι ώστε αν μην ξεχαστεί ποτέ αυτό το γεγονός και να μην ξανά θρηνήσουμε άλλα παιδία.

 

  1. Τι θα απαντούσατε σε εκείνους που όντας απογοητευμένοι επιλέγουν να απέχουν από τη κάλπη και να μην ψηφίζουν;

 

Ανέκαθεν ήμουν θιασώτης της συμμετοχής σε οποιαδήποτε διαδικασία, είτε στις δημοτικές εκλογές είτε στις κοινοβουλευτικές εκλογές, διότι πιστεύω ότι μόνο με την συμμέτοχη του καθένα από εμάς, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα, ενώ με την αποχή μπορούμε να τα κάνουμε ευκολότερα για όλους αυτούς, για τους οποίους γκρινιάζουμε και παραπονιόμαστε ότι δεν βελτιώνουν την καθημερινότητα μας είτε στην πόλη είτε στην χώρα γενικότερα. Το μόνο που έχω να απαντήσω είναι μαζική συμμέτοχη στις εκλογές μαζική συμμέτοχη γενικότερα σε δράσεις για την πόλη και παρακολούθηση των κοινών εκ του σύνεγγυς.

 

 

  • Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει των δημοτικών εκλογών;

 

Καλώ όλους τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης την ημέρα των εκλογών να κατέβουν και να ψηφίσουν και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα ανασύνταξης της πόλης και να ξεφύγουμε από την γκρίνια και την μιζέρια που έχει επισκιάσει την πόλη μας τα τελευταία χρόνια και χέρι-χέρι να φταίξουμε μια Θεσσαλονίκη πραγματικά για όλους.