f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Καιρός: Λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Δευτέρα

Βροχερός ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω μείωση. Ισχυροί άνεμοι έως και 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος τοπικές χιονοπτώσεις
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 μ ε 6 και τοπικά το βόρειο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Με βροχερό καιρό και χαμηλές θερμοκρασίες το επόμενο διήμερο, αλλά μετά την Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται βελτίωση στις περισσότερες περιοχές και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Πέρας των λασποβροχών από σήμερα, ενώ ένα δεύτερο -αλλά μικρότερο- κύμα μεταφοράς σκόνης προβλέπεται από την Μ. Πέμπτη.

Τη Μεγάλη Δευτέρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας) και στην Πελοπόννησο, μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί σταδιακά στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στο νότιο Αιγαίο τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου.