f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Φιλική ήττα για τον ΠΑΟΚ (3-1) από τη Γκενκ

Την ήττα με 3-1 από τη Γκενκ γνώρισε ο ΠΑΟΚ σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην ολλανδική πόλη Χορστ.

Οι δύο ομάδες έδωσαν δύο ημίχρονα, διάρκειας 60′ το καθένα, με τους Βέλγους να ξεκινούν δυνατά σκοράροντας μόλις στο 5′ καθώς η προσπάθεια των Αντεντέγι-Στένμπεργκ βρήκε στον Εκόνγκ καταλήγοντας αυτογκόλ στα δίχτυα του Κοτάρσκι ενώ στο 9′ οι τυπικά φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το τρανζίσιον και πέτυχαν γκολ με τον Στόικερς.

Οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν στροφές μετά το εικοσάλεπτο και στο 29′ απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά με τον Τσιγγάρα να βρίσκεται σε καλή θέση αλλά να μην εκτελεί επιλέγοντας την πάσα που κόπηκε από την άμυνα των «μπλε λευκών» έδιωξε τον κίνδυνο. Κάποιες ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα για τον Γιόνι, οδήγησαν τον Λουτσέσκου σε αλλαγή περνώντας στο 38′ τον Σάστρε.

Η πρώτη σπουδαία φάση για τους πρωταθλητές Ελλάδος χάθηκε στο 45′ με τον Τάισον να σεντράρει και τον Εκόνγκ να πιάνει άστοχη κεφαλιά από πολύ καλή θέση ενώ στο 46′ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τσιγγάρα όμως ένα λεπτό αργότερα ο Μουργκ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα Πέντερς.

Στο 52′ ο Μπάμπα σέντραρε από τ’ αριστερά αλλά ο επερχόμενος Σάστρε πλάσαρε πάνω στον Πέντερς. Η πίεση του «Δικεφάλου» έφερε καρπούς καθώς ο Μουργκ στο 55′ εκτέλεσε φάουλ με τον Μπάμπα να πιάνει κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Σημειώνεται πως στο πρώτο μέρος, υπήρξε ένταση ανάμεσα στον πάγκο του ΠΑΟΚ και οπαδούς της Γκενκ που αντάλλαξαν… γαλλικά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ απείλησε δις μέσα σ’ ένα λεπτό καθώς στο 75′ ο Βιεϊρίνια εξαπέλυσε δυνατό σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ ενώ στο 76′ ήταν η σειρά του Σμυρλή να εκτελέσει άστοχα έξω από την περιοχή.

Τελικά, τα «στρουμφάκια» ήταν αυτά που ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 84′ με τον Κλάες να σουτάρει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσιφτσή.

Οι «ασπρόμαυροι» πίεσαν στα εναπομείναντα λεπτά του φιλικού προκειμένου να βρουν κάποιο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σημειώνεται ότι το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου θα δώσει το προσεχές Σάββατο (13/7) δύο φιλικά, στις 15:00 με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και το βράδυ στις 20:00 με τη Φίτεσε με την επιστροφή του στην Ελλάδα να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (14/7).

Η εντεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: Κοτάρσκι, Γιόνι (Σάστρε 38′), Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Καμαρά, Τσιγγάρας, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Σαμάτα.

Στο δεύτερο έπαιξαν οι: Tσιφτσής, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Τσαούσης, Σβαμπ, Θυμιάνης, Γκούμας, Τσοπούρογλου, Σμυρλής, Βιεϊρίνια, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Μπράντον.