f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Κρατούμενοι 5 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – “Μέσα” η φερόμενη αρχηγός Νάνσυ (vid)

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορουμένους που απολογήθηκαν σήμερα ως μέλη του κυκλώματος που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης για να τους δίνουν χρήματα προκειμένου να γλυτώνουν τη βεβαίωση παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία.

Πρόκειται για την 43χρονη που εμφανίζεται ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης μαζί έναν ακόμη κατηγορούμενο συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος επίσης προφυλακίστηκε. Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν οι δικαστικές αρχές και στον αδελφό της 43χρονης, αλλά και σε δυο ακόμη υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος που εμφανίζεται να έκανε… θελήματα.

Τελευταία μπήκε στο ανακριτικό γραφείο περίπου στις 7 το απόγευμα η 43χρονη φερόμενη ως αρχηγός της οργάνωσης, η Νάνσυ από την Πάτρα. Στη δημοτική υπάλληλο αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην εγκληματική οργάνωση, μαζί μ’ έναν ακόμα άνδρα. Ωστόσο, στην 30λεπτη απολογία της εκείνη φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως δεν την έχει κατηγορήσει – κατονομάσει κανένας καταστηματάρχης.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ο αδελφός της 43χρονης ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του εισπράκτορα στην εγκληματική οργάνωση, αλλά και η μητέρα τους, που φέρεται να αποθήκευε τα χρήματα στο σπίτι και αφέθηκε χθες ελεύθερη.

Χθες, απολογήθηκαν άλλοι 8 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων δυο γυναίκες υπάλληλοι της Περιφέρειας και του Υπ. Πολιτισμού αντίστοιχα, οδηγήθηκαν στη φυλακή. Στους υπόλοιπους 6 που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν επιχειρηματίες που ενδέχεται να δηλώσουν αύριο παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπόθεση. Και οι 14 κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμεληματα. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση άνω 120.000 ευρώ.