f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Μπρέντα – Άρης 1-2: Πρώτη νίκη για τους “κίτρινους” με καλή εικόνα

Ο Άρης γεύτηκε για πρώτη φορά τη χαρά της νίκης σε φιλικό κατά την διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας, με τους “κίτρινους” να έχουν απέναντι στην Μπρέντα συνολικά μία καλή εικόνα, σκοράροντας δύο φορές με τους Φετφατζίδη και Σαμόρα οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 1-2. Η ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα άμεσο ποδόσφαιρο και επιδίωξε να πιέσει ψηλά, απόφαση που την δικαίωσε απόλυτα.

Συγχρόνως όμως ήχησαν και τα “καμπανάκια” με το επαναλαμβανόμενο αρνητικό μοτίβο που παρατηρήθηκε στην άμυνα και συγκεκριμένα στις σέντρες στη καρδιά της περιοχής. Βέβαια, αυτή η αδυναμία ήταν αρκετή μόνο να μειώσει το σκορ υπέρ της ολλανδικής ομάδας και αποτελεί σίγουρα ένα χρήσιμο μάθημα για τη συνέχεια.

Το ματς

Ο Άρης ξεκίνησε τον αγώνα με μερικές αλλαγές στην ενδεκάδα του, με πιο σημαντική αυτή του Μορόν, απουσία που ήταν αισθητή στην αρχή, με τον Άρη να δυσκολεύεται να απειλήσει ουσιαστικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η πρώτη εντύπωση στα πρώτα λεπτά ήταν πως οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν, με την πίεση μέχρι την άμυνα του αντιπάλου να μην βοηθά ιδιαίτερα τον ρυθμό.

Η Μπρέντα επιχείρησε να χτυπήσει τους “κίτρινους” από τη δεξιά πλευρά δοκιμάζοντας αρκετές σέντρες, μία τακτική που παραλίγο να αποδώσει στο 18ο λεπτό όταν παίκτης των ολλανδών πήρε ανενόχλητος τη κεφαλιά στη μικρή περιοχή -απόρροια των κακών τοποθετήσεων στην άμυνα- σημαδεύοντας το δοκάρι. Από την πλευρά του ο Άρης συνέχισε να ασκεί πίεση και εν τέλει δικαιώθηκε, με τον Ρόουζ να κλέβει ψηλά στο γήπεδο τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πάρντο κινήθηκε από τα δεξιά και σέντραρε βρίσκοντας τον Φετφατζίδη, ο οποίος σκόραρε ανενόχλητος.

Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του και έγινε πιο επικίνδυνος, ειδικά στις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι λοιπόν, η ομάδα του Άρη βρήκε δεύτερο τέρμα, με τον Φετφατζίδη να κάνει μία ωραία κούρσα από το κέντρο του γηπέδου μέχρι τη μικρή περιοχή και να πασάρει την ιδανική στιγμή στον Σαμόρα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να βρει εστία και να σκοράρει διαμορφώνοντας το 2-0.

Στην επανάληψη, ο Άρης με το καλημέρα φανέρωσε για άλλη μία φορά τις δεινοπάθειές του στην άμυνα, με τον Όμαρσον να μειώνει εύκολα το σκορ στο 46′ για τους Ολλανδούς πιάνοντας αμαρκάριστος κεφαλιά στη μικρή περιοχή. Στη συνέχεια, μέχρι και την ολοκλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Άρης δεν κινδύνεψε από τους Ολλανδούς, αλλά αντιθέτως απείλησε ξανά.

Η πιο επικίνδυνη φάση ήταν στο 53′, όταν ο Σίστο έκανε ένα τρομερό σόλο από την αριστερή πτέρυγα, με τον ίδιο να βγάζει σέντρα βρίσκοντας όμορφα τον Ρόουζ, ο οποίος δεν κατάφερε όμως σε διπλή προσπάθεια να σκοράρει.

Ο Άκης Μάτνζιος στο 70 ζήταγε από τους παίκτες του να ανεβάσουν την απόδοσή τους, οι οποίοι αν και διαχειρίζονταν καλά το παιχνίδι, δεν μπορούσαν να τελειώσουν την υπόθεση νίκη παρά τα ρήγματα που δημιουργούσαν επιθετικά στη Μπρέντα. Η εικόνα ωστόσο παρέμεινε επί της ουσίας παρόμοια μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με μικρές μόνο διακυμάνσεις στην απόδοση και στη παραγωγή ευκαιριών.