f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Υποκλοπές: Αντισυνταγματικό το αίτημα της αντιπολίτευσης λέει η κυβέρνηση (vid)

Στην υπόθεση των υποκλοπών, απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το αίτημα των 5 κομμάτων για διαβίβαση του πορίσματος στη Βουλή, αλλά και για την κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και του αντεισαγγελέως που ερεύνησε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Μετά από εντάσεις, αντεγκλήσεις και άφθονες διακοπές η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές έκλεισε με μπλόκο της πλειοψηφίας στα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση ζήτησε gfx την κλήση στην επιτροπή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αλλά και του αντιεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση που έκανε την έρευνα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, ενώ αιτήθηκε να έρθει στην επιτροπή το πόρισμα της εισαγγελίας που έκρινε ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ ΕΥΠ και Predator στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν πως τα αιτήματα της αντιπολίτευσης είναι αντισυνταγματικά.

Για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από την πλειοψηφία μίλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα με νέα προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΠτΔ, στην οποία εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς, όπως είπε, ενώ ζήτησε ξανά από τον πρωθυπουργό τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Μετά την απόρριψη των αιτημάτων της για το θέμα των υποκλοπών μένει να φανεί αν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία από πλευράς αντιπολίτευσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.