f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Κρήτη: Δύο νεαροί άνδρες οι διακινητές των μεταναστών της Γαύδου

Δύο νεαροί φέρεται να είναι οι διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Γαύδου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του cretapost, πρόκειται για έναν 18χρονος και έναν 34χρονο με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν με τις λιμενικές αρχές να τους εντοπίζουν και να τους συλλαμβάνουν.

Και οι δύο κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών, για παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για έκθεση σε κίνδυνο.

 

 

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο με τους 22 συνολικά μετανάστες – ανάμεσά τους και οι διακινητές εντοπίστηκαν από τις αρχές ανοιχτά της Γαύδου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο φορτηγά πλοία σημαιών Νήσων Μάρσαλ και Ολλανδίας, τα οποία περισυνέλεξαν τους μετανάστες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Ένας 29χρονος ο διακινητής των μεταναστών της Παλαιόχωρας
Στη σύλληψη ενός ατόμου ως τον διακινητή των 51 μεταναστών που εντοπίστηκαν προχθές νότια της Κρήτης προχώρησαν οι λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι άνδρες του λιμενικού σώματος κατά τη διάρκεια των καταθέσεων που έλαβαν από τους μετανάστες διαπίστωσαν ένας 29χρονος από την Αίγυπτο μετέφερε τους υπόλοιπους από τις ακτές του Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ήδη έχει γράψει το cretapost όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης και της Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με μετανάστες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 16 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.

Για την περιοχή απέπλευσε ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού ενώ στις έρευνες συμμετείχε ένα παραπλέον πλοίο και ένα αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX από αέρος.

Το σκάφος του λιμενικού εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε τους 51 μετανάστες όλοι άντρες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.