f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Αποκαλύψεις για FIFA: Πληρώνει ενοίκιο 8.370 για το διαμέρισμα του Τζάνι Ινφαντίνο

Στην αποκάλυψη ότι η FIFA πληρώνει μηνιαίως το ποσό των 8.370 για το πολυτελές διαμέρισμα του Τζάνι Ινφαντίνο με θέα τη λίμνη Ζουγκ, στην Ελβετία, προχώρησε η εφημερίδα Blick.

Τον Νοέμβριο του 2022, όταν όλοι κινούνταν στον ρυθμό του Μουντιάλ που γινόταν στο Κατάρ, η SonntagsZeitung είχε αποκαλύψει ότι ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχε σπίτι στην αραβική χώρα και ότι είχε μετακομίσει από το Κουσνάχτ στο Ζουγκ, καταφέρνοντας έτσι να μειώσει κατά 50% τους φόρους που πλήρωνε.

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, έρχεται η ελβετική εφημερίδα Blick για να αναφερθεί στον Ινφαντίνο, τονίζοντας σε σχετικό ρεπορτάζ ότι έλαβε ως μισθό 4,35 εκατ. ευρώ για το 2023 σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της FIFA αλλά δεν πληρώνει από την τσέπη του το ενοίκιο του διαμερίσματος στο οποίο διαμένει.

Αντιθέτως, το ενοίκιο ύψους… 8.370 το πληρώνει η FIFA, από τον δικηγόρο της οποίας και τον επικεφαλής του ανθρώπινου δυναμικού είχε υπογραφεί το συμβόλαιο. Όλα καλά, επομένως, για τον Ινφαντίνο, ο οποίος παίρνει εκατ. ευρώ ετησίως, δεν πληρώνει τίποτα από την τσέπη του και κάνει βόλτες από χώρα μιλώντας για το πόσο σκληρά εργάζονται στη FIFA για να παραμείνει λαϊκό άθλημα το ποδόσφαιρο.