f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Δήμος Πυλαίας –Χορτιάτη: Η θεατρική παράσταση «Το σημάδι» ανεβαίνει στην αίθουσα «Ι. Μανωλεδάκης»

Μία συγκινησιακή θεατρική παράσταση, αφήγημα των ναζιστικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στα Γιαννιτσά, συνδιοργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, Ανατολή Κωνσταντινίδου.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα «Ι. Μανωλεδάκης», ενώνονται οι ιστορικές μνήμες του μαρτυρικού Χορτιάτη και των Γιαννιτσών μέσα από τις σύντομες ιστορίες πόνου που ζωντανεύουν στο θεατρικό σανίδι. Ένα θεατρικό έργο που ενώνει τις τοπικές κοινωνίες των δήμων Πυλαίας – Χορτιάτη και Πέλλας μέσα από τα κοινά ανεξίτηλα τραύματα των ναζιστικών αιματοκυλισμάτων.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο βιβλίο της Άννας Μικροπούλου «Λύκοι στην Πόλη», το οποίο περιέχει 15 δραματοποιημένες ιστορίες, στις οποίες, μέσα από αναδρομές στο παρελθόν, οι πρωταγωνιστές αφηγούνται το ομαδικό έγκλημα που συντελέστηκε στην πόλη των Γιαννιτσών τον Σεπτέμβρη του 1944 από τα αποσπάσματα του γερμανού Φριτς Σούμπερτ και τους συνεργάτες του.

Το θεατρικό έργο είναι σε σκηνοθεσία Βασίλη Δεμιρτζόγλου και η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.