f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Νεκρός ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Κουμπάισι

Ένας ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ, επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης, σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή επιδρομή σήμερα με στόχο πολυκατοικία στη Βηρυτό, δήλωσαν στο Reuters δύο λιβανικές πηγές ασφαλείας.

Ο διοικητής της μονάδας της Χεζμπολάχ ονομάζεται Ιμπραχίμ Κουμπάισι, σύμφωνα με τις πηγές.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ένα πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στη Βηρυτό, ενώ δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχε στόχο υψηλόβαθμο διοικητή της Χεζμπολάχ.

Χθες μια από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ είχε στόχο τον στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο τμήμα του Λιβάνου Αλί Καράκι. Με ανακοίνωσή της αργά χθες η σιιτική οργάνωση τόνισε ότι ο Καράκι «είναι καλά» και βρίσκεται σε «ασφαλή τοποθεσία».

Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες ήδη έχουν σκοτωθεί ο «υπ’ αριθμόν δύο», ο Ιμπραχίμ Ακίλ και ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης, Φουάντ Σουκρ.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ και πως οι επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης στον Λίβανο θα επιταχυνθούν. «Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη, έντονη δράση σε όλες τις αρένες», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί έπειτα από αποτίμηση ασφαλείας.

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ ανέφερε πως το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια που έχουν έναν «πολύ επικίνδυνο» barcode πάνω σε αυτά στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, προειδοποιώντας πως η σάρωση του κωδικού από κινητό τηλέφωνο “αφαιρεί όλες τις πληροφορίες” από οποιαδήποτε συσκευή. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό. Το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ δεν είπε αν αναγράφεται κάτι άλλο στα φυλλάδια.

Στο μεταξύ, περίπου 500 άνθρωποι έφθασαν στη Συρία από τον γειτονικό Λίβανο, όπως δήλωσε σήμερα στο AFP Λιβανέζος αξιωματούχος ασφαλείας, μετά τα χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, τα πιο φονικά μετά τον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006, τα οποία -σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ- είχαν σαν αποτέλεσμα 558 νεκρούς και 1.835 τραυματίες.