f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Νέα Υόρκη: Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ερντογάν, στην ημίωρη συνάντησή τους (vid)

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 18:40 ώρα Ελλάδος και διήρκησε μισή ώρα, με τους δύο ηγέτες να συνοδεύονται από τους υπουργούς Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν και τους διπλωματικούς τους συμβούλους, Άννα-Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Κατά τη χειραψία τους με την οποία ξεκίνησε η συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Ερντογάν «Τι κάνεις;». «Είμαι πολύ καλά», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει τη γραβάτα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. «Μου αρέσει η μπλε γραβάτα σου» είπε χαρακτηριστικά.

Πρώτος στόχος της συνάντησης ήταν η επιβεβαίωση των ήρεμων νερών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες έκαναν μια σύντομη επισκόπηση των διμερών σχέσεων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν το προσφυγικό – μεταναστευτικό και οι περιφερειακές εξελίξεις με αιχμή την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Συνάντηση-έκπληξη χαρκατηρίζουν τη συνάντηση τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς η Άγκυρα δεν την είχε συμπεριελάβει στο πρόγραμμά της.

Μετά τις συζητήσεις των δύο ηγετών αναμένεται να οριστεί το χρονοδιάγραμμα του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε επί τάπητος και το Κυπριακό.Στις 20:10 ώρα Ελλάδος ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει ζωντανή συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour και στις 21:00 θα απευθύνει χαιρετισμό σε ομογενειακή εκδήλωση στην Αστόρια.

Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.