f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της Αστυνομίας και συλλήψες στην πρώην κατάληψη Libertatia (vid)

Σε τουλάχιστον 19 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στην πρώην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Στον χώρο της πρώην κατάληψης διέμεναν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και οι αστυνομικοί έκαναν τα ξημερώματα συντονισμένη επιχείρηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, κάποιες από τις προσαγωγές αναμένεται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Να σημειωθεί πως άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν εισβάλει στο διατηρητέο κτήριο όπου στεγαζόταν επί σειρά ετών κατάληψη με την ονομασία «Libertatia», παραβιάζοντας προηγουμένως τον σφραγισμένο χώρο.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι εντός του κτηρίου βρέθηκαν δεκάδες άτομα και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μουσική συναυλία.

Το διατηρητέο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018 και έκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Η Αστυνομία κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης αυτών των ατόμων προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις. Η πιο πρόσφατη επιχείρηση είχε γίνει στο τέλος του προηγούμενου μήνα και οδήγησε στη σύλληψη 11 ατόμων. Μετά την επιχείρηση αυτή ο χώρος είχε σφραγιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.