f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Ιαπωνία: Βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξερράγη σε αεροδρόμιο!

Μα αμερικανική βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που δεν είχε εκραγεί και είχε θαφτεί σε ιαπωνικό αεροδρόμιο εξερράγη, προκαλώντας έναν μεγάλο κρατήρα σε έναν τροχόδρομο και την ακύρωση περισσότερων από 80 πτήσεων, αλλά χωρίς τραυματισμούς, δήλωσαν Ιάπωνες αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το AP, αξιωματούχοι του υπουργείου Γης και Μεταφορών δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν αεροσκάφη κοντά όταν εξερράγη η βόμβα στο αεροδρόμιο Μιγιαζάκι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έρευνα των Δυνάμεων Αυτοάμυνας και της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αμερικανική βόμβα 500 κιλών και ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος. Προσδιορίζουν τι προκάλεσε την αιφνίδια έκρηξή της.

Ένα βίντεο που καταγράφηκε από μια κοντινή σχολή αεροπορίας έδειξε την έκρηξη να εκτοξεύει κομμάτια ασφάλτου στον αέρα σαν σιντριβάνι. Βίντεο που μεταδόθηκαν από την ιαπωνική τηλεόραση έδειξαν έναν κρατήρα στον τροχόδρομο που φέρεται να έχει διάμετρο περίπου 7 μέτρα και βάθος 1 μέτρο.

Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι δήλωσε ότι περισσότερες από 80 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο, το οποίο ελπίζει να επαναλάβει τη λειτουργία του το πρωί της Πέμπτης.

Το αεροδρόμιο Μιγιαζάκι κατασκευάστηκε το 1943 ως πρώην πεδίο εκπαίδευσης πτήσεων του αυτοκρατορικού ιαπωνικού ναυτικού, από το οποίο απογειώθηκαν ορισμένοι πιλότοι καμικάζι για αποστολές επίθεσης αυτοκτονίας.

Στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί πολλές βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και τις οποίες έριξε ο αμερικανικός στρατός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.

Εκατοντάδες τόνοι μη ανατιναγμένων βομβών από τον πόλεμο παραμένουν θαμμένοι σε όλη την Ιαπωνία και μερικές φορές ξεθάβονται σε εργοτάξια.