f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Αγγελούδης: «1280 νέες θέσεις στάθμευσης έως τέλη του 2024 στον Δ.Θεσσαλονίκης»

Χίλιες διακόσιες ογδόντα νέες θέσεις στάθμευσης παραδίδονται σταδιακά μέχρι τα τέλη του 2024 σε όλες τις γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να «ανακουφιστούν» οι οδηγοί από το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, στη διάρκεια της μηνιαίας συνάντησης με τους εκπροσώπους του Τύπου.

«Είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά πως κάθε χρόνο θα προσθέτουμε στην πόλη 1.000 νέες θέσεις στάθμευσης. Δουλέψαμε πάνω σε αυτό και οι θέσεις προέρχονται αποκλειστικά από ίδιες δυνάμεις, από κατεστραμμένα ακίνητα που είχαν γίνει εστίες μόλυνσης και από εγκαταλελειμμένα δημοτικά οικόπεδα», είπε ο κ. Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως ήδη διαμορφώθηκαν οι πρώτες 500 θέσεις στάθμευσης, σε μικρά και μεγαλύτερα οικόπεδα, και χρησιμοποιούνται για παρκάρισμα. «Είναι έτοιμοι χώροι, ανοιχτά δημοτικά πάρκινγκ, τοποθετήθηκαν και οι ταμπέλες. Δεν υπάρχει αντίτιμο, όποιος μπει πρώτος, αφήνει το αυτοκίνητό του», υπογράμμισε.

Τα δημοτικά πάρκινγκ με τα πρώτα 500 σημεία στάθμευσης βρίσκονται στις οδούς: Κλεάνθους με Σόλωνος, Επταλόφου με Πόντου, Αγ. Δημητρίου με Αλοννήσου, Σόλωνος με Δελφών, Στρωμνίτσης με Κοραή, Μακεδονίας, Μαλακάση και Κονδυλάκη, Μαρία Κάλλας (Μέγαρο Μουσικής), Εγνατία (έναντι Πολυτεχνικής Σχολής, Αγ. Φωτεινή) και Αγ. Δημητρίου 155.

Συμπλήρωσε ο κ. Αγγελούδης πως άλλες 580 θέσεις θα διαμορφωθούν, σε επίσης εγκαταλελειμμένους χώρους, και θα παραδίδονται σταδιακά προς χρήση έως τις 31 Δεκεμβρίου. «Οι χώροι έχουν ισοπεδωθεί κι επιστρωθεί. Με την έναρξη της δενδροφύτευσης θα ακολουθήσουν οι φυτεύσεις δέντρων, ενώ όπου απαιτείται θα ενισχυθεί ο ηλεκτροφωτισμός για λόγους ασφαλείας», είπε.

Τα υπό κατασκευή δημοτικά πάρκινγκ, με τις 580 θέσεις που θα παραδοθούν εντός διμήνου, βρίσκονται στις οδούς: Δαναϊδών με Μοσκώφ, Πλ.Γαλοπούλου, Αλκινόου με Λεωτυχίδου, Πριάμου, Παραλή, Π.Μελά (Τριανδρία), Σαπφούς – Βουτυρά – Παλαιού Σταθμού, Κασσάνδρου με Αγ.Νικολάου, πλατεία Τερψιθέας, Δημ.Πολιορκητού, Αγράφων με Κωνσταντοπούλου, Μπότσαρη με Παπάφη.

Πέρα από τα παραπάνω συνολικά 1080 σημεία παρκαρίσματος, ο κ. Αγγελούδης στάθηκε και στις 200 επιπλέον θέσεις που δημιουργούνται στο λιμάνι, μετά από συνεννόηση της δημοτικής αρχής με τη διοίκηση του ΟΛΘ. «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε τελευταία γωνιά της πόλης για να δώσουμε μικρές ανάσες στους κατοίκους σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα του κυκλοφοριακού», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Απομακρύνονται άλλα 700 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως μέχρι τέλη του 2025 αναμένεται να απελευθερωθούν άλλες 700 θέσεις που καταλαμβάνονται, αυτό το διάστημα, από τα παρατημένα σαραβαλάκια σε δρόμους της πόλης.
Όπως είπε ο δήμαρχος, στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας άρχισαν να αποσύρουν, στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας, τα παρανόμως εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα.

Από βδομάδα μπαίνουν πασαλάκια στη Μητροπόλεως

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν πασαλάκια επί της οδού Μητροπόλεως, για την αποφυγή του διπλοπαρκαρίσματος και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο κέντρο, μετά από έγγραφο που απέστειλε η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στον δήμο Θεσσαλονίκης.
«Πιστεύουμε ότι η τοποθέτησή τους αποβαίνει χρήσιμη για το κυκλοφοριακό. Όμως δεν αποφασίζουμε εμείς για τα σημεία, η τοποθέτησή των μέσων τεχνικής αστυνόμευσης θα γίνεται με έγγραφα που θα μας στέλνει κάθε φορά η Τροχαία», διευκρίνισε ο κ.Αγγελούδης. Η αρχή για τα πασαλάκια θα γίνει από την Μητροπόλεως και ανάλογα με τα αιτήματα της Τροχαίας θα προχωρούν στις απαραίτητες κινήσεις οι υπηρεσίες του δήμου.

Προχωράει ο σχεδιασμός για πάρκινγκ τύπου καρουζέλ

Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα βγει εκδήλωση ενδιαφέροντος για επιπλέον 1900 θέσεις στάθμευσης σε εννέα δημοτικά ακίνητα, με την κατασκευή πάρκινγκ τύπου καρουζέλ.
Αναμένεται, ωστόσο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τον κ. Αγγελούδη να ζητά με επιστολή του από τα αρμόδια υπουργεία επίσπευση των διαδικασιών ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Μια ψηφισμένη διάταξη δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς χώρους να δημιουργηθούν τα γνωστά καρουζέλ που τριπλασιάζουν τη δυνατότητα στάθμευσης. Εχουμε επιλέξει τα εννέα αυτά ακίνητα, έστειλα επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο και του ζητώ να επισπεύσει την ΚΥΑ», υποστήριξε.

Σειρά παίρνουν 500 θέσεις δικύκλων

Σειρά παίρνουν πλέον τα δίκυκλα με τη δημοτική αρχή να επεξεργάζεται τη δημιουργία 500 νέων θέσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα προκύψουν από θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκίνητων. Η υπηρεσία συντάσσει τη μελέτη για τα ακριβή σημεία δημιουργίας θέσεων στάθμευσης για τα μηχανάκια ώστε να «τρέξει» η δημιουργία τους μέσα στους επόμενους δύο – τρεις μήνες και να παραδοθούν προς χρήση μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.