f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Πρύτανης ΑΠΘ για πτώση ασανσέρ: “Αναμένεται τεχνική έκθεση για τη διερεύνηση του περιστατικού”

Η σύνταξη τεχνικής έκθεσης αναμένεται, προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό που αφορά στην πτώση του ανελκυστήρα στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες του ΑΠΘ, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας.

Όπως σημειώνεται από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, ενημερώθηκε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), “το οποίο, ως κατά νόμον αρμόδιο νομικό πρόσωπο, έχει αναθέσει στην εν λόγω εταιρεία τη συντήρηση του συνόλου των ανελκυστήρων των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ”.

Ο ίδιος επισημαίνει πως η ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών των φοιτητικών εστιών αποτελεί διαχρονικό αίτημα του ιδρύματος και προτεραιότητα της παρούσας Πρυτανικής Αρχής.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρύτανη του ΑΠΘ:

«Για το περιστατικό του ανελκυστήρα στην Γ’ Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ εκλήθη άμεσα η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση των ανελκυστήρων των εστιών. Παράλληλα, ενημερώθηκε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο, ως κατά νόμον αρμόδιο νομικό πρόσωπο, έχει αναθέσει στην εν λόγω εταιρεία τη συντήρηση του συνόλου των ανελκυστήρων των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ. Αναμένεται η σύνταξη τεχνικής έκθεσης για τη διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Για το σύνολο των εστιών που εξυπηρετεί τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ, οι αρμοδιότητες που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τη συντήρηση των υποδομών και τις αντίστοιχες εργολαβίες, ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ανεξάρτητα από το περιστατικό αυτό, η ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών των φοιτητικών εστιών αποτελεί διαχρονικό αίτημα του ιδρύματος και προτεραιότητα της παρούσας Πρυτανικής Αρχής».