f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Τέλη Κυκλοφορίας: Τι αλλάζει για τα παλιά οχήματα από το 2026

Αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας φέρνει το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, λόγω των ευρωπαϊκών πιέσεων για τα παλιά ρυπογόνα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Κατά πληροφορίες, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές οδηγίες για την περιβαλλοντική νομοθεσία, η κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά νέων μέτρων σχετικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα οποία αναπόφευκτα θα επηρεάσουν όσα τα παλαιά ρυπογόνα οχήματα άνω των 10 ετών.

Έτσι, θα συσταθεί Τεχνική Ομάδα Εργασίας που θα επιφορτιστεί με την ανάλυση όλων των δεδομένων και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου σχεδίου τιμολόγησης, το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν τις οικονομικές και τις περιβαλλοντικές πτυχές.

Όπως εκτιμάται, οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από το 2026 και θα προβλέπουν τα οχήματα με τη μικρότερη εκπομπή ρύπων να υπόκεινται σε μια κλιμακωτή κλίμακα τελών, ανάλογα με το επίπεδο των εκπομπών τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να συνεξετάσουν τις ήδη υπάρχουσες φορολογικές δομές και να βρει τρόπους, προκειμένου να μην επιβαρύνει υπερβολικά τους πολίτες χαμηλού εισοδήματος, υπηρετώντας πιστά την πολιτική για μια πιο πράσινη οικονομία.