f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στον δήμο Χαλκηδόνος

Με λαμπρότητα και τιμή σε όσους θυσιάστηκαν πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στον δήμο Χαλκηδόνος. Οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες παρουσία εκπροσώπων του δήμου, αντιπροσωπειών των σχολείων, τοπικών φορέων και πολιτών.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα και δοξολογία στους Ιερούς Ναούς καθώς και εκφώνηση πανηγυρικών λόγων. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σε ηρώα από εκπροσώπους πολιτικών φορέων και τοπικών αρχών.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στη Μεσήμβρια. «Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη όλων εκείνων των ηρώων, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος σημειώνοντας ότι ο Μακεδονικός Αγώνας θα πρέπει να καταστεί οδηγός που θα φωτίζει τον δρόμο των επερχόμενων γενεών.