f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Τι ώρα θα μάθουμε τα αποτελέσματα και τον νικητή

Κλείνουν στις 7 το απόγευμα της Κυριακής (13.10.2024) οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κινήματος. Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας;

Όπως αναμενόταν, η συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι μειωμένη, σε σχέση με τον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής (06.10.2024).

Μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, περίπου 170.000 ψηφοφόροι, 24,3% λιγότεροι σε σχέση με την προσέλευση στις πρώτες κάλπες.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και λίγη ώρα αργότερα αναμένεται να γίνει γνωστός ο νικητής.

Με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να είναι ταχύτερη συγκριτικά με τον πρώτο γύρο.

Πότε θα γνωρίζουμε τον νικητή
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, με το ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας κατά μία ώρα, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο, να παραμένει ανοιχτό αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις ωστόσο, και με δεδομένη τη γρήγορη ροή που διαφάνηκε στον πρώτο γύρο, η εικόνα για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει γύρω στις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία είχαν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή και δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας ή του αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.