f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Ισραήλ: Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ στη Χάιφα μετά τις επιθέσεις «σμήνους drones» στον βορρά (vid)

Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά, κατά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Ανέλαβε την εύθυνη η Χεζμπολάχ

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στην στρατιωτική βάση, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Αμέσως μετά την επίθεση, η οποία έγινε στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα και τους 67 τραυματίες, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ένα μπαράζ ρουκετών κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής (13.10.2024) προς διάφορες περιοχές του Ισραήλ, κυρίως στον βορρά.

Στόχος της σιιτικής φιλοϊρανικής λιβανέζικης οργάνωσης είναι να πλήξει και μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι το οποίο το έχει προσπαθήσει αρκετές φορές, αλλά και να πλήξει και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως με την απογευματινή επιδρομή στην Μπινγιαμίνα.

Από την επίθεση «σμήνους drones» της Χεζμπολάχ, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 67 άνθρωποι.