f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Αφορολόγητα τα φιλοδωρήματα ως 300 ευρώ τον μήνα – Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (vid)

Αφορολόγητα θα είναι τα φιλοδωρήματα ως 300€ τον μήνα και σύντομα θα προωθηθούν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις.

Αυτό έγινε γνωστό κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα: «Αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής νομοθεσίας».

«Η νέα ρύθμιση ορίζει ως αφορολόγητο τα 300 ευρώ ανά μήνα καθώς με την νέα τεχνολογία των POS υπήρχε φορολόγηση ολόκληρου του ποσού των τιπς. Ετσι ξεκαθαρίζει το τοπίο καθώς μέχρι σήμερα υπήρχε ασάφεια σχετικά με τις νομικές προβλέψεις. «Εδώ και 30 χρόνια ίσχυε φορολόγηση από το πρώτο ευρώ», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, εάν ένας εργοδότης μειώσει τον μισθό και πάει να το αντικαταστήσει με τα φιλοδωρήματα, θα υπάρχει αντικίνητρο για τον εργοδότη. Θα υπάρχει φορολόγηση για τα επιπλέον χρήματα που θα αφορά τον εργοδότη

Η ρύθμιση θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου, ενώ θα υπάρχει και απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές.

Παράλληλα η ηγεσία του υποyργείου Οικονομικών ανακοίνωσε πως ορίζεται σαφές και προκαθορισμένο διάστημα που θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις κι αυτό είναι από τις 15 Μαρτίου μέχρι 15 Ιουλίου, ενώ θα υπάρχει έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση μέχρι 31 Ιουλίου

Επιπλέον καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα και η ρύθμιση αφορά εργαζόμενους με μπλοκάκι με έως και 3 εργοδότες.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το φορολογικό νομοσχέδιο έχει 4 αλλαγές:

-Στο φιλοδώρημα. Εισάγεται αφορολόγητο για φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ το μήνα

-Στη κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα, είτε έχουν «μπλοκάκι» είτε όχι.

-Στη διαδικασία και συγκεκριμένους χρόνους υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, σε μόνιμη βάση χωρίς παρατάσεις. Θα υπάρχουν ημερομηνίες που ισχύουν παγίως και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

-Σύγχρονο διοικητικό μοντέλο για την ΑΑΔΕ