f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Τους Παραολυπιονίκες που διακρίθηκαν στο Παρίσι βράβευσε ο Αγγελούδης

Τους Παραολυμπιονίκες από τη Θεσσαλονίκη και τους προπονητές τους, που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, κατακτώντας μετάλλια και υψηλές θέσεις, βράβευσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου.

Ο κ. Αγγελούδης, απονέμοντάς τους τα βραβεία και από ένα κλαδί ελιάς υπογράμμισε πως «τίποτα δεν γίνεται χωρίς μεγάλη προσπάθεια και για εσάς η προσπάθεια είναι ακόμη μεγαλύτερη. Σήμερα τιμάτε τη Θεσσαλονίκη, τιμάτε τους δημότες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής γιατί η μεγάλη σας εθνική επιτυχία αντανακλά σε όλο τον κόσμο που είδε τις προσπάθειές σας. Στον αγώνα σας υπάρχει η μεγάλη εικόνα, της μεγάλης Ελλάδας που κερδίζει».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε πως πίσω από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και μια διάκριση, «οι Έλληνες και Ελληνίδες Παραολυμπιονίκες έχουν καταβάλει κόπο, μόχθο, ιδρώτα και έχουν λάβει αγάπη από τους οικείους προπονητές και τα στελέχη της Παραολυμπιακής Επιτροπής που ήταν κοντά σας».

Ο κ. Αγγελούδης ζήτησε, μάλιστα, από τους αθλητές και τις αθλήτριες να συμμετέχουν από την επόμενη χρονιά στο αθλητικό πρόγραμμα του δήμου με τη διοργάνωση διεθνών αγώνων στη Θεσσαλονίκη. «Μας κάνατε υπερήφανους, σηκώσατε την ελληνική σημαία στο ψηλότερο βάθρο και η ελληνική Παραολυμπιακή επιτροπή πρέπει να τύχει όλης της δυνατής υποστήριξης», υπογράμμισε.

Εκ μέρους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος, Γιώργος Καπελλάκης, ευχαρίστησε τον κ. Αγγελούδη για τη στήριξη του δήμου. «Οι μεγάλες διακρίσεις στο Παρίσι μας γεμίζουν αισιοδοξία. Θέλουμε όλη αυτή την προσπάθεια των αθλητών μας να την “αγκαλιάσετε” και με τις όποιες δυνάμεις έχετε στον δήμο και να βοηθήσετε όχι μόνο τους αθλητές που είναι σήμερα εδώ αλλά και όλους τους ανθρώπους με αναπηρίες που θέλουν να μπουν στα γήπεδα», ανέφερε.

«Θέλουμε περισσότερους νέους αθλητές στο Λος Άντζελες, κανένας δεν μας περισσεύει. Όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό», συμπλήρωσε ο κ. Καπελλάκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν, παρουσία των αντιδημάρχων Αθλητισμού, Κούλας Γιαννακίδου και Κοινωνικής Πολιτικής, Ευθύμιου Χατζηθεόκλητου, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Υγείας, Δημήτρη Σκούτα και της ειδικής συμβούλου του δημάρχου σε θέματα ΑμεΑ, Σοφίας Σκαμπαρδώνη, οι αθλητές του στίβου Αθανάσιος Κωνσταντινίδης, Λάζαρος Στεφανίδης, Κωνσταντίνος Τζούνης, Σουλτάνα Κεραμυδά, Δημήτρης Ζησίδης, Στυλιανός Μαλακόπουλος,, Αθανάσιος Προδρόμου, Ευστράτιος Νικολαίδης, Ζωή Μαντούδη και Γρηγόρης Ντισλής, του τζούντο Θεοδώρα Πασχαλίδου, του τάεκβοντο Χριστίνα Γκέντζου, της τοξοβολίας Δωροθέα Ποιμενίδου και της κολύμβησης η 12χρονη, μαθήτρια, Αρετή Αραβέλλα Σπυρίδου για τα μετάλλια που κατέκτησαν στο Παρίσι αλλά και τις υψηλές θέσεις που έλαβαν στα αγωνίσματά τους.

Επίσης, τιμήθηκαν οι προπονητές και οι συνοδοί τους, Ευαγγελία Βαγγέλογλου, Μιλτιάδης Κυριακίδης, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, Θεόκλητος Παπαχρήστος, Δόμνα Ερρίνκογλου, Ιορδάνης Τραπεζανίδης, Νικόλαος Βουδούρης, Χρήστος Μητσιόπουλος, Γιώργος Καλογιαννίδης και Αναστασία Μοσχίδου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης απένειμε βραβεία, επίσης, στον αρχηγό της αποστολής και αργυρό Παραολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπή και τον ταμία της Επιτροπής και αργυρό Παραολυμπιονίκη, Ανδρέα Κατσαρό.