f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Φορολογικές δηλώσεις από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου σταθερά κάθε χρόνο (vid)

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σε ό,τι αφορά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων η ημερομηνία θα είναι σταθερή, από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου, και δεν θα αλλάζει κάθε χρόνο, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πότε ξεκινάει η υποβολή και πότε τελειώνει.

Μάλιστα, όσο νωρίτερα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους οι φορολογούμενοι τόσο μεγαλύτερη έκπτωση φόρου θα έχουν εφόσον εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως τις 31 Ιουλίου.

Παράλληλα, προβλέπεται έκπτωση (από 2% έως 4%) για όσους καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του φόρου εισοδήματος μέχρι την 31η Ιουλίου κάθε έτους και εφόσον υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση, ως εξής:

α) 4% έκπτωση για όποιον υποβάλλει δήλωση από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

β) 3% έκπτωση από 1 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

γ) 2% έκπτωση από 16 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου.

Επιπλέον, μονιμοποιείται η καταβολή του φόρου τόσο για τα φυσικά όσο και για τα νομικά πρόσωπα σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η 1η εκ των οποίων καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως εφεξής το κράτος δεν θα ζητάει μόνο από τους φορολογούμενους να είναι εντάξει με τις προθεσμίες, θα το ζητάει και από την ΑΑΔΕ και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δημοσίου οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις., ως φυσικά πρόσωπα.

Σε αυτό το πλαίσιο, για πρώτη φορά καθιερώνονται ποινές που ξεκινούν από 2.500 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα που διοικούν φορείς του δημοσίου και καθυστερούν ή κάνουν λάθη στην ανάρτηση στοιχείων για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.