f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Τέλος τα screenshots και η καταγραφή οθόνης στο Instagram λόγω… εκβιασμών!

Το Instagram υπερασπίστηκε τις νέες λειτουργίες που αποσκοπούν στην προστασία των εφήβων από τις απόπειρες sextortion στην πλατφόρμα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την έντονη κριτική στην πλατφόρμα ότι δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει τους εκβιασμούς και να προστατεύσει τους νεαρούς χρήστες.

Η μητρική εταιρεία Meta δήλωσε την Πέμπτη (17.10) ότι τα νέα εργαλεία – τα οποία περιλαμβάνουν την αποτροπή λήψης στιγμιοτυπων καθώς και της καταγραφής οθόνης από εικόνες και βίντεο που έχουν χρονική διάρκεια – αποτελούν μέρος των «συνεχιζόμενων προσπαθειών» της εταιρίας να περιορίσει τους εκβιασμούς καθώς και τους εγκληματίες που εξαπατούν τους εφήβους και ζητάνε φωτογραφίες και βίντεο από πολύ προσωπικές τους στιγμές.

Η NSPCC δήλωσε ότι οι κινήσεις αυτές είναι ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ωστόσο, ο Arturo Béjar, πρώην υπάλληλος της Meta, δήλωσε στο BBC News ότι υπήρχαν ευκολότεροι τρόποι με τους οποίους το Instagram θα μπορούσε να προστατεύσει τους νέους από κακόβουλες επιθέσεις.

«Το πιο εύκολο πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να διευκολύνουν έναν έφηβο να αναφέρει τον λογαριασμό που ζητά να τον ακολουθήσει και του ζητάει φωτογραφίες από την ιδιωτική του ζωή», δήλωσε ο κ. Béjar.

«Με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο το προϊόν, μέχρι να αναφερθεί ένα περιστατικό sextortion η ζημιά έχει ήδη γίνει».

Ο όρος sextortion, αναφέρεται σε απάτες που αφορούν την αποστολή σεξουαλικού υλικού με στόχο τον εκβιασμό και έχει γίνει μια κυρίαρχη μορφή κακοποίησης στο διαδίκτυο.