f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Formula 1: Ο Φερστάπεν την πολ ποζίσιον για το spint race στο Τέξας

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull θα εκκινήσει πρώτος στο σημερνό sprint στο grand prix του Τέξας, κι ενώ αύριο έχει τον μεγάλο αγώνα. Θυμίζω ότι είναι το 4ο από τα 6 συνολικά sprint του φετινού πρωταθλήματος των 24 grand prix.

Με μόλις 0,012 δευτερόλεπτα διαφορά επί του Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν, σε μια πίστα που έχει κερδίσει και τα τρία προηγούμενα grand prix, στο Οστιν του Τέξας, κατάφερε να πάρει την πολ ποζίσιον για την πρώτη από τη δύο μάχες, το σημερινό sprint race.

Στον αγώνα των 100 χλμ. (το ένα τρίτο του αγώνα της Κυριακής) και διάρκειας περίπου 30 λεπτών, στις δυο πρώτες σειρές της εκκίνησης θα βρεθούν 4 διαφορετικές ομάδες, καθώς πίσω από τον Φερστάπεν τρίτος θα εκκινήσει Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari και τέταρτος ο Λάντι Νόρις με τη McLaren.

Κάθε καλή θέση στον τερματισμό είναι μεγάλο κέρδος, καθώς βαθμολογούνται οι 8 πρώτοι, από 8 έως και 1 βαθμό, από τον πρώτο μέχρι τον όγδοο.

 

Ο Φερστάπεν χρειάστηκε μόλις έναν γρήγορο γύρο για να πετύχει τον καλύτερο χρόνο για το sprint και είναι η πρώτη του πολ ποζίσιον σε sprint ή σε grand prix από τον αγώνα της Αυστρίας τον Ιούνιο.

Στην 3η σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Κάρλος Σάινθ με Ferrari και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas, ενώ Χάμιλτον και Μάγκνουσεν με Mercedes και Haas, αντίστοιχα, θα είναι στην 4η σειρά.

Απογοήτευσης για τον Πέρες, τον έτερο οδηγό της Red Bull που θα εκκινήσει 11ος, αλλά και για τον Πιάστρι, τον έτερο οδηγό της McLaren, που θα είναι στην 16η θέση της σειράς εκκίνησης.

Η διαχείριση των ελαστικών έπαιξε σημαντικό ρόλο στα δοκιμαστικά, όχι όμως και στον αγώνα, καθώς οι οδηγοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν πιτ στοπ για αλλαγή γόμας. Το sprint θα διεξαχθεί στις 9 το βράδυ και στη 1 τα ξημερώματα θα έχουμε τις κατατακτήριες δοκιμές για το grand prix της Κυριακής.