f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Θεσσαλονίκη: Στο… σκαμνί μέλη κυκλώματος που διακινούσε κοκαΐνη στα Βαλκάνια

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται τα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στα Βαλκάνια και εξαρθρώθηκε τον Μάιο του 2023.

Τότε, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών DEA είχαν κατασχέσει ποσότητα περίπου 105 κιλών κοκαΐνης σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Τα ναρκωτικά είχαν φτάσει κρυμμένα μέσα σε κοιλοδοκούς κοντέινερ με μπανάνες, που είχε ξεκινήσει απ’ το Εκουαδόρ και είχε παραλήπτρια μία εταιρεία στα Σκόπια, της οποίας η εμπλοκή ήταν υπό έρευνα. Άλλωστε, και εκεί έγιναν τέσσερις συλλήψεις.

Ύστερα από αυτό, είχαν κατασχεθεί ακόμα 160 κιλά κοκαΐνης στον Πειραιά και γενικότερα το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τη διακίνηση ποσότητας 740 κιλών κοκαΐνης. «Εγκέφαλος» χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές Αρχές αλλά και στο κατηγορητήριο ένας 69χρονος, ο οποίος είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές για μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση του αστυνομικού, που ήταν επικεφαλής στις έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών.