f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Ταχιάος: «Αστειότητες τα περί εκτροχιασμού στο μετρό Θεσσαλονίκης» (vid)

Για το μετρό Θεσσαλονίκης μίλησε ο Νίκος Ταχιάος ο οποίος τόνισε ότι θα παραδοθεί στους πολίτες στις 30 Νοεμβρίου. Αναλυτικά, όσα είπε ο υφυπουργός Υποδομών μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3:

«Την 30η Νοεμβρίου μπορούμε να ξεπεράσουμε την εσωστρέφεια της πόλης, αυτή την ανακύκλωση γύρω από το ίδιο θέμα, που ήταν κυρίαρχο για πάρα πολλά χρόνια στην ατζέντα της πόλης».

«Κάποιες απ’ τις μεγάλες καθυστερήσεις του μετρό πρέπει να τις αναζητήσουμε στην ίδια την πόλη και όχι στον κόσμο της πόλης, όπως κάποιοι προσπαθούν να δείξουν ότι υπονοώ» συμπλήρωσε.

«Σε πάρα πολλούς σταθμούς έχει αρχίσει ο καθαρισμός, που είναι το τελευταίο στάδιο πριν την παράδοση. Υπάρχουν κάποιες μικρές κατασκευαστικές εκκρεμότητες. Οι μεγαλύτερες από αυτές είναι στην οδό Ψελλού και στην οδό Βενιζέλου κι εκεί όμως τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Στην Ψελλού τελειώνουμε με τις τελευταίες απαλλοτριώσεις την ερχόμενη εβδομάδα και προχωράμε στο υπόλοιπο έργο», είπε στη συνέχεια.

Σχετικά με τα όσα λέγονται για εκτροχιασμό συρμού, ο κ. Ταχιάος είπε:

«Αυτό που αποκαλείται εκτροχιασμός είναι μία αστοχία της εισόδου του τρένου στη βαριά συντήρηση από ανθρώπινο λάθος. Λάθος, που κόστισε αλλά καλύπτεται από την εγγύηση της φάσης κατασκευής.

Δοκιμαστικά δρομολόγια δεν έχουν γίνει ακόμη, δοκιμαστικά δρομολόγια, που προσομοιώνουν τη λειτουργία του τρένου θα γίνουν τώρα, έχουν γίνει διαδρομές», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Οι σταθμοί, που θα παραδοθούν θα είναι άψογοι, οι σήραγγες είναι εξαιρετικές. Στις δοκιμές των τρένων μέσα στις σήραγγες δεν έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα, δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας. Δεν υπήρχε περίπτωση μια εταιρεία όπως η ΤΗΕΜΑ, στην οποία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και οι Ιταλοί της ΑΤΜ, που λειτουργεί το μετρό του Μιλάνο και της Κοπεγχάγης, να αναλάβουν να το λειτουργήσουν εάν δεν ήταν όλα τέλεια. Δεν υπήρχε περίπτωση η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – WEBUILD – HITACHI Rail STS να μας παραδώσει το μετρό εάν δεν ήταν σίγουρη ότι ήταν άψογο από άποψη ασφαλείας», τόνισε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας πως «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι θα πειστούν οι πολίτες ότι όλα θα πάνε καλά».

«Η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει το έργο στους Θεσσαλονικείς με τη σεμνότητα, που απαιτείται για ένα έργο, που ταλαιπώρησε την πόλη», είπε στο τέλος.