f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Φαντάσματα: Μύθος ή πραγματικότητα – Η επιστήμη απαντά

Αιώνες τώρα ο άνθρωπος πιστεύει στην ύπαρξη των φαντασμάτων, είτε αυτά έχουν τη μορφή άυλων οντοτήτων, συχνά νεκρών αγαπημένων προσώπων, ή κακκών πνευμάτων και πάει λέγοντας.

Η απάντηση όμως έρχεται από την ίδια την επιστήμη, αλλά και την εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους.

Κορυφαίος ειδικός αποδίδει την τάση των ανθρώπων να πιστεύουν στο παραφυσικο και κατά συνέπεια στα φαντάσματα, στις προηγούμενες γενιές.

Ο ομότιμος καθηγητής Chris French της Ανώμαλης Ερευνητικής Μονάδας στο Goldsmiths δήλωσε στο IFLScience για τη θεωρία πίσω από αυτό.

«Όσον αφορά στην εξέλιξή μας, ο εγκέφαλός μας έχει εξελιχθεί για να μας κρατήσει ζωντανούς αρκετό καιρό, για να περάσουμε τα γονίδιά μας στην επόμενη γενιά, τελεία και παύλα. Αυτό είναι. .

«(Είναι μια προκατάληψη) προς την πεποίθηση ότι όταν κάτι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας, συμβαίνει επειδή κάποιος ή κάτι με προθέσεις απέναντί μας το έκανε να συμβεί. Νομίζω ότι πολλά από τα είδη των προκαταλήψεων που αποτελούν τη βάση της τάσης μας προς τις παραφυσικές πεποιθήσεις μπορούν να εξηγηθούν από την άποψη αυτών των γνωστικών προκαταλήψεων».

Αν και φάνηκε να περιφρονεί τη δική του ουδετερότητα στο πεδίο, συνέχισε να παραδέχεται ότι στην πραγματικότητα δεν πιστεύει καθόλου στα φαντάσματα, αλλά δεν έχει «καμία αντίρρηση» σε εκείνους που το κάνουν.

«Είναι δίκαιο, εφόσον δεν επιβάλλετε το σύστημα πεποιθήσεών σας σε άλλους ανθρώπους, ή κάτι τέτοιο, τότε εντάξει, πιστέψτε ό, τι θέλετε».

Αποκαλύφθηκε το 2021 ότι η πρώτη παρατήρηση φαντασμάτων θα μπορούσε να είχε συμβεί πριν από περισσότερα από 3.500 χρόνια, αφού μια βαβυλωνιακή πινακίδα περιείχε κάτι που φαινόταν να είναι ένα σχέδιο ενός άνδρα που οδηγείται πίσω στη μετά θάνατον ζωή.

Πιστεύεται επίσης ότι περιείχε οδηγίες για το πώς να απαλλαγείτε από φαντάσματα, συμπεριλαμβανομένης της φράσης «μην κοιτάτε πίσω σας!».