f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Σώθηκε στο τέλος η Μπενφίκα

Το απόλυτο στη φάση των ομίλων δημιούργησε την αίσθηση πως το ζευγάρι είναι άνισο. Στην πραγματικότητα, δεν είναι. Τουλάχιστον, όχι όσο πίστευαν όλοι.

Ο Άγιαξ έχει την κλάση, την ποιότητα, την φανέλα, αλλά στην Λισσαβώνα έδειξε να παίζει με μία αδικαιολόγητη υπεροψία. Το 2-2 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς σε ένα χορταστικό παιχνίδι, στο οποίο ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είχε καθοριστική συμβολή.

Ο Άγιαξ ξεκίνησε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και βρήκε γρήγορα το 0-1, σε μία φάση που το πρέσινγκ στην πρώτη μπάλα των γηπεδούχων έφερε κλέψιμο ψηλά και άμεσο τρανζίσιον. Ο Τάντιτς με υπέροχο δεξί βολέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι και οι Ολλανδοί μπήκαν μπροστά στο σκορ (18’).

Οι Πορτογάλοι αντέδρασαν με διαδοχικές στατικές φάσεις και με μία εξ’ αυτών βρήκαν την ισοφάριση. Ένα παλιό παιδί του Άιαντα, ο Γιαν Βερτόνχεν δεν παράτησε την φάση, έκανε συρτή σέντρα που κόντραρε στο πόδι του Αλέ κι έκανε το 1-1 (26’).

 

Ο Ιβοριανός φορ όμως πήρε άμεσα το αίμα του πίσω. Με σεντερφορίσια κίνηση και άψογο τελείωμα έκανε άμεσα το 1-2 (29’), υπενθυμίζοντας γιατί είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Από εκεί και μετά ο Άγιαξ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς και την πρόκριση, αλλά δεν το έκανε. Το δοκάρι έσωσε τους Λουζιτανούς σε διαγώνιο σου του Μαρτίνες (41’), ενώ στην επαναφορά ο Αλέ αστόχησε σε κενή εστία σε μία σπάνια ευκαιρία για το 1-3.

Ο Βλαχοδήμος με τις επεμβάσεις του στις προσπάθειες των Άντονι (45’) και σε τετ-α-τετ με τον Μαζραουί (63’) κράτησε ζωντανή την ομάδα του που στην επανάληψη βγήκε μπροστά και έπαιξε ρέστα σε ένα ματς με τρελό ρυθμό.

Ο Γιάρεμτσουκ αστόχησε σε κλασική ευκαιρία για το 2-2 (70’), όμως δύο λεπτά αργότερα πήρε το ριμπάουντ, μετά από εκπληκτική επέμβαση του Πασβέερ και με κεφαλιά έκανε το 2-2, αφιερώνοντας το τέρμα στην σκληρά δοκιμαζόμενη χώρα του.

Το 2-2 έμεινε ως το τέλος και οι λογαριασμοί των δύο ομάδων παραμένουν ανοιχτοί, σε ένα ζευγάρι που έδειξε ότι είναι πολύ πιο ανοιχτό από ότι τα αρχικά προγνωστικά.