f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Ουκρανία: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης – Αποκλείστηκε το λιμάνι της Μαριούπολης

Μία ακόμα νύχτα αγωνίας πέρασε στην Ουκρανία, χωρίς να υπάρχει ίχνος αποκλιμάκωσης στον ορίζοντα και με τον τρίτο τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων να διεξάγεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπό «αποκλεισμό» των ρωσικών στρατευμάτων βρίσκεται το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. Σημείωσε ότι το λιμάνι δέχεται «ανελέητες» επιθέσεις.

«Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε λύσεις στα ανθρωπιστικά προβλήματα και όλα τα πιθανά μέσα για να βγει η Μαριούπολη από τον αποκλεισμό», ανέφερε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο μέσω Telegram.

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέδωσε νέο μήνυμα, στο οποίο είπε ότι «αν κερδίσουμε θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, μια νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς».

Τόνισε, ωστόσο: «Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία.»

Χθες, ο κ Ζελένσκι καταδίκασε την απόφαση του ΝΑΤΟ να μην κλείσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, λέγοντας ότι με την άρνηση του έδωσε το πράσινο φως στη συνέχεια των βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων και χωριών. «Ανταλλάξατε λίγους τόνους καύσιμα με τους τόνους του δικού μας αίματος», τονισε ο κ Ζελένσκι.