f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

«2310»: Μία διαδραστική παράσταση για την σύγχρονη ιστορία της πόλης (vid)

Το “2310” είναι ένα θεατρικό ντοκουμέντο για τη σύγχρονη ιστορία της πόλης, στο οποίο έξι σημαντικοί ράπερς κάνουν μία μοναδική αφήγηση σε ένα ιστορικό κτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Πεχλιβανίδη, σκηνοθέτη, στόχος της διαδραστικής παράστασης είναι να μιλήσει ανοιχτά για την πορεία της πόλης τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, να τιμήσει τη μουσική σκηνή των ράπερς που εκφράζουν με μαχητικό τρόπο τα συναισθήματα των κατοίκων της αλλά και να ανοίξει τον διάλογο για τον εμβληματικό χώρο που έχει μεγάλη ιστορία και σημειολογία, η οποία εντάσσεται στη δραματουργία της παράστασης.

Το έργο εκτυλίσσεται μια ώρα πριν από ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που θα αλλάξει την πορεία της Θεσσαλονίκης. Στον δρόμο για την αντίστροφη μέτρηση, μία γνωστή ραδιοφωνική εκπομπή της Θεσσαλονίκης, μεταδίδεται εκτάκτως μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα και φιλοξενεί την σκηνή της ραπ. Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους της ραπ σκηνής και, μέσα από τη δική τους ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας ξετυλίγεται το σήμερα, εν μέσω εξομολογήσεων και παραδοχών, με χιούμορ αλλά και σκληρές αλήθειες.