f

Get in on this viral marvel and start spreading that buzz! Buzzy was made for all up and coming modern publishers & magazines!

Fb. In. Tw. Be.
Image Alt

Googlareis.gr

Αυτόπτης μάρτυρας : Χτυπήθηκε κι από μολότωφ ο 31χρονος – «Ζητούσε μόνο να βγάλουμε τη φωτοβολίδα, ζούσε τον πόνο» (vid)

Οι δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν από την ώρα που η φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του άτυχου αστυνομικού μέχρι να τον πάρει το ασθενοφόρο ξεδιπλώνονται μέσα απο τις μαρτυρίες συναδέλφων του.

Στην ΕΡΤ μίλησε αποκλειστικά ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας, άνδρας των ΜΑΤ ο οποίος προσπάθησε να τραβήξει τη σφηνωμένη φωτοβολίδα. Υποστήριξε ότι ήταν δύο οι εγκληματικές ενέργειες. Σημειώνεται πως σε βάρος του 18χρονου δράστη της επίθεσης ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

‘Εχει ήδη ομολογήσει, και έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στοιχεία για τους συνεργούς του, δηλώνοντας πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο δεύτερος αστυνομικός, μέλος επίσης της διμοιρίας 535, μιλά στην ΕΡΤ για δύο δολοφονικά χτυπήματαΤο πρώτο ήταν με τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μηρό του και το δεύτερο ελάχιστα μετά, με μολότωφ.

«Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στο συνάδελφο, τον βάζουμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ, τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου. Η εκρηκτική μολότοφ του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Εμείς δε μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή ότι έχει πάθει εσωτερική αιμορραγία. Άρα μιλάμε για δύο εγκληματικές πράξεις. Για δύο χτυπήματα στο ίδιο άτομο. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση» περιγράφει ο συνάδελφος του 31χρονου.

Ο αστυνομικός μιλά για τις δικές του δραματικές προσπάθειες, αλλά και ενός συναδέλφου του με αντιπυρικό γάντι, να αφαιρέσουν τη ναυτική φωτοβολίδα από το πόδι του θύματος.

«Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του. Αυτό μου ζήτησε, τίποτα άλλο. Υπήρξε συνάδελφος που είχε αντιπυρικό γάντι, έβγαλε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας, το ένα τέταρτο έμεινε μέσα του. Προσπάθησα να το βγάλω εγώ, μέσα από την πληγή του, αλλά γέμιζα αίματα συνέχεια, δε μπορούσα να το βγάλω έτσι. Ήταν μέσα βαθιά, δε μπορούσα. Από ότι μου είπαν οι γιατροί, είχε φτάσει στο κόκκαλο. Ο Γιώργος είχε τις αισθήσεις του για είκοσι λεπτά. Τον ζούσε ο άνθρωπος τον πόνο. Αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Άνθρωπος που έκανε αθλητισμό, φυσική ζωή, διατροφή, ο τρόπος ζωής του και το τουρνικέ είναι ο λόγος που έχει ακόμα αναπνοή» λέει χαρακτηριστικά.

Σκηνικό πολέμου στο Ρέντη

Ο έμπειρος αστυνομικός, που όπως λέει στην ΕΡΤ, έχει ζήσει στην καριέρα του, πολλές αντίστοιχες επιθέσεις οργανωμένων οπαδών κατά αστυνομικών, περιγράφει έξω από το γήπεδο βόλεϊ του Ολυμπιακού στο Ρέντη, ένα σκηνικό τρόμου και πολέμου.

«Οι επιθέσεις δε σταματάνε, τρώμε επιθέσεις και εκρηκτικές και πέτρες και ναυτικές φωτοβολίδες. Μιλάμε για πεδίο μάχης… Γάζα…  Δεν περιμέναμε να έχουν τόσο μεγάλο αριθμό από ναυτικές φωτοβολίδες. Μιλάμε για διψήφιο αριθμό. 12-15 και περισσότερες μπορεί. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Πήγαιναν στοχευμένα. Είχαν σκοπό να σκοτώσουν» λέει χαρακτηριστικά

Μαυροειδάκος: Η ναυτική φωτοβολίδα είναι δολοφονικό όπλο

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τι 6» ο Στράτος Μαυροειδάκος Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών τόνισε πως ο 31χρονος ζει από θαύμα και πως η ναυτική φωτοβολίδα είναι δολοφονικό όπλο
Ο 31χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδρά θετικά στην αγωγή για τον έλεγχο της αιμορραγίας.

Πηγή: ΕΡΤ