Θεσσαλονίκη: Ημέρα βιολογικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (vid)
25/09/24, 22:12
Φρούτα, όσπρια, κρασιά και μαγειρεμένα φαγητά στήθηκαν για την ετήσια ημέρα βιολογικής παραγωγής που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δόθηκαν 1.000 τσάντες με προωθητικό έντυπο υλικό και δείγματα βιολογικών προϊόντων, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της βιολογικής παραγωγής. Η Ε.Ε στοχεύει ολοένα και περισσότερο στη μετάβαση των Ευρωπαίων πολιτών σε βιολογικά τρόφιμα και βιολογική παραγωγή. Έχει θέσει ως στόχο έως το 2030 να καλλιεργεί τουλάχιστον το 25% της γεωργικής γης με βιολογικές μεθόδους.